Don Q
Výrobu rumů značky Don Q charakterizuje mnohočetná destilace a následná filtrace aktivním uhlíkem, jejichž výsledkem je čistý a ryzí rum. Důležitou součástí receptury je také voda z Río Inabón, na jejíž využívání má rodina Serrallés výhradní právo. Melasa pro rum pochází z Dominikánské republiky a Guatemaly. Řemeslné umění zrání v sudech z amerického bílého dubu a pečlivé mísení jsou výhradními recepty rodiny Serrallés, jež byly zdokonalovány úsilím šesti generací. Kombinace směsi těch nejlepších rumů, správného prostředí a času zaručuje stabilní kvalitu. Výsledkem je portfolio prémiových rumů s osobitým aroma a dokonalou vyvážeností.
Příběh rodiny Serrallés se začal psát v roce 1865 na cukrové plantáži Hacienda Mercedita u města Ponce na jižním pobřeží Portorika. V tomto roce zde syn španělských imigrantů Don Juan Serrallés vyrobil prvních pár soudků rumu v měděném destilačním kotli (copper still) dovezeném z Francie. Značku Don Q však Serrallés představil až v roce 1934, krátce po skončení americké prohibice.