Anton Kaapl
Kvalitní a jemné destiláty z rodinného lihovaru s rodinnou recepturou a moderní technologií výroby. Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňové destilace a stárnutí alkoholu. Pro mlsné jazyky výjimečná dobrota.
Anton Kaapl (1884-1948)příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Zakladatel rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Válečný veterán Velké války, který bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě. Byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945.
Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek ,,Familientradition aus Gilowitz".
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Originální od společnosti Anton Kaapl také v nabídce.