Panamá-Pacific Rum 9y 47,3% 0,7l
Panamá-Pacific Rum představuje poctu mezinárodní výstavě konané roku 1915 v San Franciscu – Panama-Pacific International Exposition. Rum vzniká v lihovaru San Carlos v panamské provincii Herrera. Vyrábí se z melasy a pro fermentaci se používají kvasinky z ananasu. Poté se destiluje na tradiční měděné koloně. Údaj o stáří na láhvi tak odráží nejmladší složku směsi.
Kategorie: | Rum |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Zrání probíhá po dobu 3 let v sudech po bourbonu z Kentucky. Celoročně horké a vlhké podnebí s průměrnou teplotou 35 °C vytváří ideální prostředí pro staření destilátů. Poté se rum prozkoumá, zda je způsobilý k delšímu zrání, nebo se vyfiltruje přes dřevěné uhlí a vznikne bílý rum. Vybrané rumy, v nichž master blender José „Don Pancho“ Fernandéz vidí potenciál, jsou přenesené do sudů po Tennessee a kanadské whisky, kde odpočívají další řadu let. Tyto sudy jsou spíše „opečené“, nikoli přímo vypálené. Díky tomu dodají rumu jemné tóny másla, vanilky a karamelu, aniž by přebily jeho základní chuť.
Původ: Panama
Stáří: 9 let
Barva: zlatá
Vůně: teplého másla, karamelu a sušeného ovoce – rozinek, meruněk a třešní
Chuť: sladce karamelová chuť záhy ustupuje dřevitým tónům, které se rozvinou do chuti kokosu a banánu. Závěr je dlouhý, příjemně dřevitý.
Styl: tropický-kubánský
Objem: 0,7l
Procento alkoholu: 47,3%
Dodavatel:Panama-pacific com.