La Maison Du Rhum Guatemala No.2 0,7l 55%
La Maison du Rhum Guatemala je rum zrající metodou solera 12 let ve dvou různých typech sudů po bourbonu (vypálené i nevypálené). Vyrábí se z panenského medu z cukrové třtiny a destiluje se Column Still metodou. Rum se vyrábí ve věhlasné destilerii Botran, která leží ve výšce 2300 metrů ve středu Guatemaly.
Kategorie: | La Maison Du Rhum |
---|
Nejprve bych řekl, že se jedná o Batch II. Batch I měl dřevěný box, který nahradila pěkná tuba. Obal i samotná láhev vypadají stylově. Jednotlivé série láhví jsou navrženy do podoby oblasti, kde rum zraje. Na etiketě Guatemaly můžete vidět jezero Atitlan a sopku San Pedro (velké dominanty Guatemaly). Červená rostlina by mohla být zřejmě podobizna červeného zázvoru. Pod hrdlem je označení Batch II a na druhé straně štítek s počtem lahví v sérii, kdy byl rum destilován, kdy stáčen, jak rum zrál (po bourbonu a ve vypálených sudech) a že jde o column still destilaci. Láhev uzavírá krásný široký dřevěný uzávěr s korkem. V balení jsou přibaleny i malé podtácky ve stejném designu, jako je tuba. Ve vitrínce vše vypadá moc dobře a barvičky spolu pěkně hrají. Když zainvestujete a koupíte si tři lahvinky, měli byste k nim obdržet speciální velikou tubu.
Původ: Guatemala
Stáří: 12 let Solera
Lahovované: 2018
Barva: tmavě jantarová
Vůně: ta je zprvu pichlavá, alkoholová a sladká zároveň. 55% alkoholu jde skutečně poznat již ve vůni. V nose převládá aroma medu, karamelu, tropického ovoce a jakoby kompotu. Celkově je vůně krásně výrazná, zapamatovatelná a svádí k další skleničce.
Chuť: první ochutnání v ústech přinese sladkou, ale příjemně hřejivou chuť. Jde cítit především med, tropické ovoce (zejména ananas), jemně i dřevitá složka a půda. Závěr je středně dlouhý a opravdu výrazný. Tento rum je limitní, ale stojí za to otevřít tuto láhev a poznat jedinečnost a plnost, kterou přináší.
Styl: tropické
Objem: 0,7l
Procento alkoholu: 55%
Dodavatel: La Maison du Rhum
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.